Регулаторната комисија за енергетика донесе одлука со која се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,53 отсто.

Малопродажните цени на бензините „евросупер БС-98“ и „евросупер БС-95“, на „евродизелот (Д-Е V)“ и на „мазутот М-1 НС“ не се менуваат.

Малопродажната цена на екстра-лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) се зголемува 2,00 денара/л.

Од 3.3.2023 година, од 00.01 часот, максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

моторен бензин „евросупер БС-95“ – 81,50 (денар/литар)

моторен бензин „евросупер БС-98“ – 83,50 (денари/литар)

дизел-гориво „евродизел БС (Д-Е V)“ – 76,00 (денари/литар)

масло за горење екстра-лесно 1 (ЕЛ-1) – 75700 (денари/литар)

„мазут М-1 НС“ – 41,266 (денар/килограм)