Директорите на Дојче банк може да бидат кривично гонети, според извештајот на Гардијан, кој исто така вели дека банката се соочува со парични казни и правни дејства во врска со нејзината улога во руската програма за перење пари од 20 милијарди долари.

Врз основа на доверлив внатрешен извештај, Гардијан рече дека банката признава дека постои висок ризик дека регулаторите во САД и Велика Британија ќе преземат “значајни дисциплински мерки” против неа. Дојче банк беше поврзан со операцијата за перење пари, наречена “Глобален фрлач”, преку кој руските криминалци ги префрлија парите во западниот финансиски систем.