Штедете во банка со 200 години традиција во штедење

Шпаркасе Банка од своето основање во земјава, посветено работи на визијата да биде прв избор за клиентите и водечка банка по квалитет на услуги, задоволство на клиенти и ангажираност на вработени. Како модерна банка што е секогаш во чекор со економските случувања, Банката се стреми да им обезбеди најдобра услуга и најквалитетен производ на своите корисници.

Кога станува збор за нејзините продукти, за сите што се заинтересирани да штедат и кои сакаат да направат добар план за заштеда на подолг период во стабилна финансиска институција, Шпаркасе Банка има нова добра вест.

Од 1.7.2023 Шпаркасе Банка стартува со нови, поатрактивни каматни стапки, фиксни за целиот период на орочување!

Можете да штедите во денари или во евра со атрактивни каматни стапки. Доколку се одлучите за штедење во денари, средствата може да се орочат на 13 и на 24 месеци, со што при орочување на 13 месеци новата каматна стапка изнесува 3,1%, додека при орочување на 24 месеци, каматната стапка изнесува 3,6%.

Депонентите, пак, кои ќе се одлучат за депозити во евра, средствата може да ги орочат на 12 месеци со нова каматна стапка од 2,1% и на 25 месеци со нова каматна стапка од 2,6%.

Сите информации може да ги погледнете на веб-страницата на Шпаркасе Банка, на следниот линк или, пак, можете да се јавите на Контакт центарот на 02/15050.

Штедењето не само што ја зајакнува финансиската состојба и го прави животот посигурен, туку обезбедува и стабилна иднина за вас и за идните генерации.

Стабилноста и сигурноста на Шпаркасе Банка се темели токму на близу 200-годишната традиција во штедење и постоење како дел од најсилната банкарска групација во Југоисточна Европа, Ерсте и Штаермеркише Шпаркасе.

Од одлуките што ги донесуваме денес, зависи какво ќе биде нашето утре. Изберете сигурна и стабилна иднина со Депозит Плус и Шпаркасе Банка!