За организираниот криминал во Еуростандард банка сеуште нема одговорност од никого. И после толку многу наши објави во медиуми, одржани прес конференции и телевизиски дебати, нема никаков одговор од никаде. Останаа неодговорени мноштво прашања, но најважните од нив се добро познати. Кој сè учествувал во грабежот на депозитите од банката, каде отишле парите, кога ќе се вратат истите и конечно, кога ќе одговараат сите тие што учествувале во криминалот?

И додека очекуваме одговори на прашањата од надлежните органи, Здружението „Правда за штедачи“ доби барање од правен застапник на аналитичарот Алберт Муслиу за наше јавно извинување за неколку објавени текстови. Бидејќи, како што се тврди во дописот, Здружението ги нарушило честа и угледот на наведениот господин Алберт Муслиу со објавување на невистинити факти.

И еве, Здружението „Правда за штедачи“, сака јавно да се извини до Алберт Муслиу за сите изнесени факти. Да почнеме со ред.

Се извинуваме што фирмата Теута-рам ДОО Гостивар, во косопственост на Алберт Муслиу, „позајмила“ пари од Еуростандард банка и должи околу 400 илјади евра, а за кои нема вратено ниту денар повеќе од три и пол години. Се извинуваме што фирмата Прагматика ДООЕЛ Гостивар, во сопственост на близок член од најтесното семејство на Алберт Муслиу, должи околу 380 илјади евра во Еуростандард банка и нема платено ништо, исто така, повеќе од три и пол години. Се извинуваме што Алберт Муслиу е заложен должник за долгот на фирмата Прагматика. Се извнинуваме и што во листата на должници објавена од Управата за јавни приходи, долгот на Алберт Гафур Муслиу по основ на неплатен персонален данок на доход изнесува околу 16 илјади евра. Многу се извинуваме што не сме знаеле како се „позајмуваат“ наши пари од Еуростандард банка со години за да никогаш не се вратат од каде се земени.