Сојузот на синдикатите во Македонија реагира за покачувањето на платите на функционерите за неверојатни 78%.Оттаму ги опоменуват надлежните преку соопштение во кое велат „Или функционерите како работниците или работниците како функционерите. Со што заслужија повеќе од 70% зголемување на плата на грбот на работниците. Не заборавајте, работник Ве бира“.