Електричните такси возила во Осло наскоро ќе бидат први во светот со безжично надополнување. Финската енергетска компанија Фортум работи со градот Осло со американската фирма Momentum Dynamics за инсталирање на безжични станици за полнење возила базирани на индукција во популарните места за паркирање. Овој потег е дел од притисокот на градот Осло да ги направи сите такси нулта емисија до 2023 година. Норвешка е најбрзо растечки пазар за електрични автомобили во Европа, со 46.143 нови електрични автомобили купени минатата година.