“Теленор Банка” не го променила својот сопственик, поточно банката нема да се продаде на чешкиот фонд PPF Group.

 

“Теленор банка не е дел од трансакцијата и ”Теленор“ се уште е сопственик на 100 проценти од Теленор банка”

 

Најавениот процес на продажба на операции во регионот на Централна и Источна Европа во никој случај не влијае на корисниците на банките или нивната соработка со банката. Сите депозити и заеми се безбедни и “Теленор Банка” продолжува да работи со својот бизнис, објави весникот.