Поради страв од ескалација на трговската војна меѓу Русија и Кина, цените на нафтата се на двенеделен минимум. Вчера цената падна за 3 проценти, а денес се зголеми за 0.3 проценти. Американската лесна нафта вчера поскапе за 18 центи на 63,19  долари за барел во Њујорк.

Нафтата брент поскапе за 13 центи на 67,77  долари за барел во Лондон.

 

Минатата недела залихите на нафта кои Америка ги има пораснале за два милиони барели.

 

Минатиот месец цените на нафтата скокнаа за повеќе од 5 проценти.