Њујорк, Лондон и Париз уште еднаш се рангирани како најконкурентни градови во светот на бизнисите, објави последниот извештај на Глобални градови од А.Т. Kearney.

Трите градови ги задржаа своите титули – кои ги факторираат работите како што се деловна активност, човечки капитал и размена на информации – десетта година по ред, со рангирањето на Лондон особено високо во културата. Лондон, исто така, беше на врвот на Извештајот за Глобални градови, иако во извештајот се наведува дека доминацијата на првите три града во привлекувањето и задржувањето на талентите не е дадена.