Убер има нов ривал во Лондон. Естонскиот старт ап за таксирање Bolt – порано познат како Taxify – започна со 20.000 регистрирани возачи вчера, по обезбедувањето на дозвола за работа од Департмантот за Транспорт на Лондон. Ова е вторпат компанијата да се обиде да го превземе локалниот пазар од Убер во британскиот главен град откако и беше одбиена лиценцата во 2017 година. Bolt, кој минатата година достигна вредност од една милијарда долари, зема 15% провизија од возачите за возење, во споредба со Uber’s кој наплаќа 25%.