Утре регулаторната комисија за енергетика ќе оддржи седница на која ќе ги утврди новите цени на горивата.

Какви ќе бидат одлуките е непознато, но на последната седница пред неполна недела дена имаше драстично намалување на цените за 3,5 денари од литар.

Според актуелните цени на Регулаторната комисија за енергетика Еуросупер БС-95 се продава по цена од 71 денар за литар, Еуросупер БС-98 за 73 денари за литар, а дизелот за 63 денари за литар.

Новите цени кои ќе важат од утре на полноќ ќе бидат објавени во понеделник на пладне.