-Владата во надеж да преживее и да се задолжи за 100 милиони евра кредит се обврзува да ги затвори ТЕЦ Осломеј и РЕК Битола заклучно со 2027 со што Македонија ќе стане целосно енергетски зависна!, истакна вчера Александар Николоски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ на гостување во емисијата Само Вистина на телевизијата Канал 5.