На денешната 100-та владина седница, на предлог на Министерството за финансии, беа разгледани и усвоени амандманите на ребалансот на Буџетот за 2018 година, предложени на комисиската расправа во Собранието.

Прифатени се осум амандмани како дополнување на Предлогот за Изменување и дополнување на Буџетот за 2018 година, и новиот, интегрален текст на предлогот за ребаланс на Буџетот ќе биде проследен на усвојување на пленарна седница во Собранието.