Премиерот Димитар Ковачевски со министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Љупчо Николовски и вицепремиерот Фатмир Битиќи по повод Св. Трифун ја посетија малата семејна винарија на фамилијата Попови. Оттаму велат дека и тие се увериле во одличниот квалитет на вината. При посетата биле презентирани првите грантови од по 10.000 евра кои и доделува Владата а за кои може да аплицира секоја мала винарија која е регистрирана по новиот закон за вино. Рокот за аплицирање е до 30 април.