Во Берово извршена промена на градското осветлување со поставување на нови енергетски ефикасни лед светилки на неколку улици во градот Берово, информираа од Општината. Целта на активностите како што додадоа е подобрување на осветлувањето во вечерните часови, во централното градско подрачје.

 

– Новите енергетско-ефикасни лед светилки, се подолготрајни и погодни за зачувување на животната средина. Со нивно поставување извршена е замена на досегашното градско осветлување на улиците „Маршал Тито“ и „23 Август“ во Берово, истакнаа од Општината.

 

Активноста како што додадоа се реализира во рамки на Програмата за одржување на уличното осветлување.

– Новите светилки, ќе придонесат за заштеда на енергија и значително ќе ја подобрат видливоста во вечерните часови, ќе се зголеми безбедноста на пешаците и возачите, додадоа од Општината

 

Од Буџетот на општина Берово, согласно склучениот договор по спроведената постапка за јавна набавка, за оваа намена, ќе се потрошат околу 500.000 денари. вс/ир

Берово, 5 април 2023 (МИА)

Во Берово извршена промена на осветлувањето во централното градско подрачје со нов лед светилки

Во Берово извршена промена на осветлувањето во централното градско подрачје со нов лед светилки