АД ЕСМ на 12.03.2023 година произведe 17.050 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 10.677 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 6.373 MWh.