Претседателот на СДСМ. Зоран Заев во ТВ дуелот на Канал 5 истакна дека за четири години и три месеци СДСМ успеа да ја покачи просечната плата за над 6.000 денари, беше 20.800, сега е 28.744 денари, а со ВМРО-ДПМНЕ за шест години порасна само 1.700 денари.

-Минималната плата беше 9.000 денари, некаде ја даваа и 8.000 денари, сега е 15.200, стапката на невработеност беше некаде околу 25 проценти сега е 15,9, намалена за над 9 проценти, а БДП продолжува да расте и покрај пандемијата, истакна претседателот Заев.