© Reuters. FILE PHOTO: A Russian national flag flies over Central Bank headquarters in Moscow

 

Руските банки остро ги намалија своите загуби од сајбер-напади со загуба од 76,5 милиони рубли (1,17 милиони долари) во првите осум месеци од 2018 година, објави Централната банка денес (четврток).

Руските кредитори изгубија 1,08 милијарди рубли (16,46 милиони долари) во истиот период минатата година, се вели во извештајот.