За оние кои сакаат да обезбедат поголема куповна моќ, Виса голд кредитната картичка на Халкбанк е идеален избор. Со кредитен лимит до 600.000 денари, во зависност од кредитната способност и кредитната историја на клиентот, оваа картичка овозможува полесно покривање на сите трошоци – за пазарување, патување, забава и друго. Но таа нуди и низа други поволности кои прават секој да посака да ја има во својот паричник.

Купувањето со кредитна картичка е заем кој треба да се врати, а тој заем секако има процент на месечна отплата. Виса голд картичката има минимална месечна отплата од само 3% од искористениот лимит, а овие средства понатаму може повторно да се користат. Дополнително, каматната стапка на оваа картичка е најниска за овој вид картички и изнесува само 7,5%.

Зарем има нешто попримамливо од можноста ем да трошите, ем да добивате попуст и поврат на средства од направеното плаќање. Токму тоа го нуди бонус програмата на Халкбанк. Како и другите кредитни картички од оваа банка, така и  Виса голд (Visa Gold) овозможува на своите корисници да заработуваат бонус поени кои се вредносно еднакви на пари, односно 1 поен=1денар. Овие поени се собираат во пре-дефинирани периоди на различни типови продажни места кои банката континурано ги спроведува, а може да се потрошат при идни плаќања во мрежата на пос-терминали од Халкбанка. Дополнително, како релативно нова картичка во портфолиото на Халкбанк, првите 1.500 корисници на Виса голд добиваат 500 бонус поени на крајот на месецот доколку направат минимум една трансакција на ПОС терминал.

А сте слушнале за картичка со која патувате, трошите и добивате пари назад? Токму тоа го овозможува Виса голд, бидејќи за секоја резервација направена на booking.com со Visa Gold картичката добивате 4% повраток на парите! А дополнително, доколку патувате во хотелите од Visa Luxury групата, добивате и посебни цени и предности.

Покрај сите овие предности и бенефити, Виса голд картичката со себе носи и полиса за осигурување од незгода од Халк осигурување со годишна премија од 600 денари, која важи во периодот на рокот на отплата на Виса голд картичката. Корисникот на картичката нема дополнителен трошок за оваа полиса бидејќи тоа го покрива банката. Полисата се обновува секоја година и важи секаде и во секое време т.е. има неограничено територијално и временско покритие.

Виса голд на Халкбанк е картичка која ги поседува највисоките стандарди за безбедност во интернет плаќањата (3D Secure – Verified by Visa – VbV и MC Secure Code), со што нејзините корисници се заштитени при секое плаќање. Исто така, нуди можност за подигање готовина без провизија од банкоматите на Халкбанк, и овозможува плаќање до 60 рати без камата во над 800 партнери на банката.