Владиниот економски штаб се фокусира на оваа мерка, која ќе се однесува само на оние установи што остануваат затворени, како што се угостителските објекти.

Затворените бизниси во Грција нема да плаќаат кирија во март, напиша грчкиот весник „Катимерини“ на насловната страница.

Владиниот економски штаб се фокусира на оваа мерка, која ќе се однесува само на оние установи што остануваат затворени, како што се угостителските објекти.

Сепак, нема да има олеснување за трговијата на мало, освен ако нема ново влошување на состојбата со епидемијата, што ќе доведе до нови мерки за штедење.

Државата ќе ги обештети сопствениците на имот со 80% од закупнината за физички лица и 60% за правни лица.