Акциите на Alibaba Group Holding Ltd се тргуваат за 2,5% помалку, на 148,50 долари, поради постојаната нестабилност на кинеските акции.

Акциите на неколку кинески компании се тргуваат по пониски цени, бидејќи секторот продолжува да слабее поради тековните регулаторни проблеми. Секторите за игри, образование и технологија беа под регулаторен притисок оваа година, што доведе до нестабилност на целокупниот кинески пазар.

Паѓаат и акциите на неколку кинески компании, бидејќи инвеститорите продолжуваат да го мерат можниот неуспех на големата кинеска компанија за недвижности „Евергранде груп“.

Алибаба е најголемата светска компанија за трговија преку Интернет и мобилна телефонија. Алибаба работи со најпосетуваните кинески онлајн продавници, вклучувајќи ги Таобао и Тмал.

Алибаба има највисоко ниво од 52 недели, 319,32 долари и најниско ниво од 52 недели, 144,44 долари.