Кога зборуваме за општествена одговорност, секогаш ќе размислуваме да инвестираме во новите генерации. Така новоформираната брокерска осигурителна компанија MINT Ins, го најави едно од првите спонзорства од нејзиниот старт на македонскиот пазар.

„Радосни сме што можеме да објавиме дека MINT Insurance гордо ги спонзорираше медалите за возбудливиот настан МИНИ ТРЧАЈ БЕ, што се одржа оваа недела во Битола. Медалите беа прекрасно дизајнирани со трака на која беше нашето MINT лого, симболизирајќи ја нашата посветеност кон иднината на децата, спортот и радоста на трчањето„ – истакнаa од оваа новоформирана брокерска комапнија за осигурување.

Во MINT Insurance ја разбираат важноста од осигурување на иднината на семејствата. Исто како што овие млади спортисти ги поместија своите граници на тркачката патека, комапнијата си постави цел да го обезбеди најдоброто осигурување кое ќе ги поддржи соништата и аспирациите на семејствата. Ова е нова комапнија во осигурителниот бизнис, која нештата од старт ги поставува врз вистинските вредности.

„Овој настан не потсети на безграничната енергија и ентузијазам што децата му ги носат на светот. Ние веруваме во негувањето на нивната страст за спортот и охрабрувањето да ги сонуваат и реализираат своите соништа, бестрашно. Без разлика дали се стремат да бидат идни олимпијци или едноставно прифаќаат активен животен стил, MINT Insurance е тука да ги заштити на секој чекор од патот„ – истакнуваат од компанијата.

Додека го слават успехот на овој неверојатен настан, да се потсетиме дека учеството во спортот не само што ја поттикнува физичката благосостојба, туку и влева важни вредности како тимска работа, упорност и дисциплина. А корпоративната општествена одговорност е презентирана многу осмислено. Вакви партнерства, како ова на MINT Ins со МИНИ ТРЧАЈ БЕ,  е и инспирација новите генерации да прифатат здрав начин на живот и да изградат посветла иднина.

„Заедно, да ја поттикнеме следната генерација да трча кон своите соништа со самодоверба, знаејќи дека MINT Insurance го има за свој грб„ – стои во пораката на MINT Ins, која ја  доби секој учесник во оваа детска трка.