МИЛАН (Ројтерс) – Европските акции паднаа денес а водат акциите на банките откако Сосиете Женерал предупреди дека тешките пазарни услови ќе ги погодат нивните кварталните резултати,

Во секторот на банките, акциите на “Сосиете женерал” беа најголеми губитници, со намалување од 4,3 отсто. Француската банка соопшти дека резултатите од четвртиот квартал ќе бидат погодени од тешките пазарни услови и влијанието на продажбата на средства и актива на банката.