Цената на гасот на европските берзи трет ден по ред бележи рекорден раст

2022-03-05 08:30

Илјада кубни метри гас на Лондонската берза денеска се тргуваа за околу 2.400 американски долари.На берзата во Холандија, ТТФ за илјада кубни метри природен гас за достава во април се тргуваше за 2.391 американски долар. Цената на природниот гас денеска забележа досега незапаметен дневен...

Отворен повик за проектот Лидер 2022: врвна обука за развој на бизнис и претприемништво

2022-02-28 16:30

Македонија2025 го објави отворениот повик за проектот ЛИДЕР, кој по 14-ти пат ќе се одржи од 3-ти до 14-ти мај 2022 година во Скопје. Проектот го реализирaaт во соработка со Ivey Business School – Western University, кои ја организираат програмата уште од 1991-та година. Краен рок за...