Почитувани читатели,

Би ни значело, доколку земете учество во следната актуелна анкета во врска со престојното вакцинирање на населението од Ковид-19. Анкетата е целосно анонимна и служи за испитување на јавното мислење, доколку се има можност да се одбере вакцина, која Вие би ја одбрале?

Доколку имате можност да одберете, со која вакцина би се вакцинирале?
 • Руска вакцина (Sputnik V, EpiVacCorona) 65%, 36 гласови
  36 гласови 65%
  36 гласови - 65% од сите гласови
 • Фајзер-Бионтек 20%, 11 гласови
  11 гласови 20%
  11 гласови - 20% од сите гласови
 • Кинеска вакцина - Синофарм 11%, 6 гласови
  6 гласови 11%
  6 гласови - 11% од сите гласови
 • Модерна 2%, 1 гласај
  1 гласај 2%
  1 гласај - 2% од сите гласови
 • Оксфордска вакцина - АстраЗенека 2%, 1 гласај
  1 гласај 2%
  1 гласај - 2% од сите гласови
Вкупно гласови: 55
јануари 23, 2021