Од утринава, за половина денар поевтинија бензините, а дизел горивото, пак, поскапе за еден еднар, информира Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ).

Со новата одлука на РКЕ, максималната цена на дизел горивото изнесува 73,5 денари за литар, цената на Еуросупер 95 е 76,5 денари за литар, а на Еуросупер 98, цената е 73,5 денари за литар.

Цената на екстра лесното масло се зголеми за 1,5 денари за литар, па отсега цената изнесува 73,5 денари за литар. Килограм мазут пак, од полноќ изнесува 41,9 денари.