По најавите за протести на Фондот за здравстевено осигурување и секојдневните протести на административците, вице премиерот за економски прашања вели дека во Буџетот нема пари за покачување на платите

Пари има за зголемувањето на минималецот од март, а со тоа  вработените во јавниот сектор ќе добијат усогласување од септември.