Биткоинот поскапе за 4,14 отсто на 55.929,15 евра денеска во 15:15 часот на најголемата светска берза за криптовалути Binance.

Биткоинот поскапе за 4,14 отсто на 55.929,15 евра денеска во 15:15 часот на најголемата светска берза за криптовалути бајненс.

Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 24,23 милијарди евра.

Индексот на страв и алчност (Fear and Greed Index) поврзан со биткоинот денес е на ниво од 50 во категоријата „неутрални“, што сугерира дека инвеститорите се претпазливи во проценката на понатамошниот раст на биткоинот.

Вредноста на итриумот (ETH) падна за 4,22 отсто на 3.067,17 евра, а вредноста на бајненс коинот Binance Coin (BNB) за 4,06 отсто на 517,03 евра, пренесува Танјуг.

Денеска, крипто валутата солана (СОЛ) падна за 4,74 отсто на 133,09 евра, а аваланш (АВАКС) за 4,65 отсто на 25,14 евра.

Денеска најмногу се тргува со биткоин, итриум и солана.

Криптовалутите BNX, BETA и OMNI моментално бележат најголем раст денес.