Денеска во 15:15 часот, Биткоинот на најголемата светска берза за криптовалути, Binance, поскапе за еден процент на 63.185,16 евра.
Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 27,38 милијарди евра.

Индексот на страв и алчност (Fear and Greed Index) поврзан со Биткоин денес изнесува 73 во категоријата „алчност“, што значи дека инвеститорите се уште се оптимисти за понатамошниот раст на Биткоин.

Вредноста на итриумот (ETH) се зголеми за 1,58 отсто на 3.515,41 евра, а вредноста на бинанс монетата (BNB) за 0,54 отсто на 549,65 евра.

Денеска крипто валутата СОЛ порасна за 1,62 отсто на 156,60 евра, а АВАКС падна за 0,46 отсто на 33,61 евра.

Денеска најмногу се тргува со биткоин, ететриум и сол.

Криптовалутите JASMY, AR и OMNI моментално бележат најголем раст денес.