Богатството на американскиот милијардер Eлон Маск се намали за 20,3 милијарди долари откако неговата компанија Tesla предупреди дека можеби ќе треба да продолжи да ги намалува цените на своите електрични возила, предизвикувајќи акциите да почнат да паѓаат.

Падот на богатството на 234,4 милијарди долари е седми најголем пад досега меѓу Индексот на милионери на Блумберг и продолжува да го намалува јазот меѓу Маск и Бернард Арно, двајцата најбогати луѓе во светот.

Богатството на Маск сè уште го надминува богатството на Арно за околу 33 милијарди долари.