Правни експерти за Биткоин и други криптовалути

2018-11-12 09:11

  Биткоинот и другите криптовалути се здобиваат со поголемо внимание како што поминуваат деновите. Настрана од предностите на криптовалутите како анонимност и лесни меѓународни трансакции, луѓето се поттикнати од фактот дека тоа може да стане добра инвестиција. Освен тргување на биткоини за пари, исто...

Имате добар проект – Ви требаат финансии ?

2018-10-23 19:05

Имате одлична идеја и одличен бизнис план?  Не можете да се снајдете во морето бирократски препреки во македонските банки кои во суштина не финансираат развојни проекти, а алтернативните извори за финансирање Ви се непознати? Повелете на доверлив разговор со БанкоМетар.мк – долгогодишен партнер на...

Имате добар проект – Ви требаат финансии ?

2018-10-18 12:22

Имате одлична идеја и одличен бизнис план?  Не можете да се снајдете во морето бирократски препреки во македонските банки кои во суштина не финансираат развојни проекти, а алтернативните извори за финансирање Ви се непознати? Повелете на доверлив разговор со БанкоМетар.мк – долгогодишен партнер на...

MONERO (XMR) – Македонска верзија

2018-09-13 18:52

(Време за читање 6 минути) Доколку ги истражувате алткоините и ги барате најдобрите алткоини да инвестирате, сигуро се имате сретнато со Монеро. Монеро беше лансирана во 2014 година. Голем дел од криптовалутите дозволуваат јавно да се гледаат сите трансакции на блокчејнот, додека Монеро одржува високо ниво на приватност. Ова високо ниво...

MONERO (XMR) – English version

2018-09-13 18:45

Reading time 6 minutes) If you are researching for the best altcoins to invest in, you would have surely come across Monero. Monero was launched in 2014. A lot of the cryptocurrencies allow public viewing of all transactions, while Monero keeps a high level...

Рипл (XRP)

2018-08-06 10:59

  (Време за читање 7 минути) Продолжуваме онаму каде што застанавме. Во последната статија ви објаснив малку повеќе за Лајткоин и кои се неговите добри и лоши страни. И зошто е добра монета да инвестирате. Денес ќе разгледаме уште една монета, која е исто така во првите...

Ripple

2018-08-06 10:56

  (Reading time 7 minutes) We are continuing where we’ve stopped. In the last post I explained you a little bit more about Litecoin, and what are some of its pros and cons. And why it’s a good coin to invest in. Today we...

Лајткоин

2018-07-24 12:31

  (Време за читање 7 минути)   Пред неколку месеци кога почнав да пишувам крипто блогови, една од статиите беше за видовите на криптовалути. Како се категоризирани и најдобрите 5 криптовалути на пазарот. Во следните неколку статии ќе се обидам да ви ги објаснам овие валути подобро и да видиме...

Litecoin

2018-07-24 12:30

  (Reading time 6 minutes)   Few months ago when I started to write the crypto blogs, one of my posts was about the types of cryptocurrencies. How are they categorized and the top 5 cryptocurrencies on the market. In the following posts I...

Разлика помеѓу Биткоин и Биткоин Кеш

2018-07-17 11:01

  (Време за читање 6 минути) Во денешниот свет на криптовалутите Биткоинот е сеуште монета број еден. Многу луѓе не веруваат во Биткоин, велат дека е стара и застарена монета, дека има многу други нови монети кои имаат подобри решенија од Биткоин, но факт е дека Биткоин и понатаму...