Започнa летниот ред на летови, од Охрид ќе сообраќаат шест авиокомпании до девет дестинации

2023-04-01 17:30

Од јуни Air Serbia ќе сообраќа на релација Белград-Охрид четири пати неделно. Тука се и традиционалните дестинации до кои се лета во текот на летната сезона, Амстердам, Мастрихт, Варшава и Катовице. Според актуелниот ред на летање од охридскиот аеродром сообраќаат шест авиокомпании до девет...

Советот на НБ донесе Циркулар за примена на препораките за заштита на правата на потрошувачите

2023-04-01 16:30

Циркулар за финансиските институции за следење и примена на препораките и добрите практики за заштита на правата и интересите на потрошувачите при користењето финансиски услуги од банкарскиот сектор на Република Северна Македонија, донесе Советот на Народната банка на редовната седница. -Народната банка преку донесениот...

Голем интересот за Саемот на мебел

2023-04-01 15:30

Зголемена фреквенција на посетители се очекува викендов на Саемот на мебел каде се претставуваат повеќе од 40 изложувачи со 80 брендови. Мебел за дневни, спални и детски соби, трпезарии, кујни, купатила, декоративни подлоги и елементи по атрактивни саемски попусти кои се движат од 20...

Тренчевска: Во регионот има одлични закони за еднакви можности на жените, предизвик е да се спроведат

2023-04-01 14:30

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска се обрати на дводневната регионална конференција „Предизвици со кои се соочуваат жените и девојчињата во регионот на патот кон ЕУ – Гласно и храбро ги поместуваме границите“ што се одржува во Скопје како заокружување на активностите...

Работниот час најевтин во Бугарија, а најскап во Луксембург

2023-04-01 13:33

Просечните бруто трошоци за вработените во ЕУ за еден работен час во 2022 изнесувале 30,5 евра. Најниски трошоци за работната сила има во Бугарија и Романија, а највисоки во Луксембург. Работник во Бугарија за еден час работа добива 8,2 евра (бруто), во Романија 9,5...

Македонија денеска без патнички и товарни возови

2023-04-01 12:30

Машинскиот и извршниот персонал на МЖ Транспорт од вчера попладне го блокираа железничкиот сообраќај низ цела држава. Бараат зголемување на вредноста на бодот за 30 проценти, исплата на вториот дел од платата за февруари, исплата на ноќна работа за кондуктерите. Од Синдикатот бараат и вработување...

Италија со дополнителни 14,3 милијарди евра им помага на граѓаните и компаниите во борбата против инфлацијата

2022-08-05 09:00

Италија со дополнителни 14,3 милијарди евра им помага на граѓаните и компаниите во борбата против инфлацијата

Русија отвора бесцарински продавници за дипломатите

2022-08-05 08:00

Русија отвора бесцарински продавници за дипломатите

Се проширува локацијата за фотоволтаични централи кај кочанското село Тркање

2022-08-04 20:01

Се проширува локацијата за фотоволтаични централи кај кочанското село Тркање

Хрватски консултант ќе добие 22,6 милиони евра за македонските автопати

2022-08-04 19:00

Хрватски консултант ќе добие 22,6 милиони евра за македонските автопати