Возите автомобил и точите гориво во него? Купувате лекови или производи за нега во аптеките? Нарачувате производи онлајн од домашни онлајн продавници? Зошто тогаш не размислите  за можноста да добиете попуст на направените трансакции. Односно, да добиете бонус поени кои потоа можете да ги искорстите за нови пазарувања. Токму тоа го нуди бонус програмата на Халкбанк АД Скопје наменета за корисниците на кредитните картички од брендовите Mastercard и Visa издадени од банката, што може да биде одличен начин да заработите од купувањата што сепак требаше да ги направите.

 

Бонус програмата на Халкбанк е креирана со цел да им овозможи на клиентите кои ги користат кредитните картички на банката на некој начин да добијат поголеми привилегии со бенефициите и дополнителните вредности кои што банката им ги овозможува. Па така, при пазарување и плаќање со вашата кредитна картичка на различни продажни места објавени од страна на банката, заработувате бонус поени како одреден процент од трансакцијата, кои се во вредност – еднакви на пари. Бидејќи еден бонус поен има вредност од еден денар, собраните поени потоа можете да ги искористите при идни плаќања во мрежата на ПОС терминали од Халкбанк при некое следно пазарување.

 

Халкбанк континуирано спроведува различни бонус кампањи во различни периоди од годината. Во моментов се активни повеќе бонус програми. На пример,  со секоја трансакција направена со Халкбанк кредитна картичка на ПОС терминал на Халкбанк на бензинските станици во време на викенд (од петок 16:00 часот до недела 00:00 часот) добивате 5% бонус поени од секоја трансакција. Воедно и при вршење на набавки со кредитни картички на Халкбанк во аптеките во земјата на ПОС  терминали на Халкбанк добивате исто така 5% бонус поени. Иста висина на бонус поени се добива и при онлајн пазарување кај над 300 е-трговци или доколку земете осигурителна полиса од Халк Осигурување.

 

Покрај овие, бонус програми има и за низа продавници за козметика, облека, спортска опрема, играчки, производи за домаќинство, здрава храна и други, во кои што при пазарување со кредитните картички на Халкбанк се пресметува одреден процент на бонус поени.

 

Добиените поени веднаш можете да ги искористите кај кој било трговец кој располага со ПОС терминал на Халкбанк. Со едноставно вметнување на картичката во терминалот, се користи опцијата – искористи бонус поени, се наведува сумата на поени која сакате да ја искористите и плаќањето ќе биде реализирано откако ќе ја потврдите трансакцијата со вашиот ПИН код.

 

Дополнителна бенефиција за имателите на кредитни картички издадени од Халкбанк е поволноста за купување на рати без камата на мрежата на ПОС терминали со кои Банката има склучено таков договор.

 

Затоа, доколку сè уште не сте корисник на кредитна картичка на Халкбанк, разгледајте ја широката понуда на кредитни картички кои ги нуди Банката, проверете ги нивните предности и аплицирајте за некоја од нив. Ќе видите дека доколку правилно ги користите истите можат да ви донесат многу бенефиции.

 

Листата на активни кампањи и продажните места што се вклучени во кампањите можете да ги проверите тука, а трговците кај кои можете да купувате на рати без камата на следниот линк.