Како што пишува  Dezeen  , дизајниран од студиото на Бенџамин Хаберт.

Со ширина од само два сантиметри, може лесно да се носи во џеб или да се носи на телото како накит. Тој се состои од 4 дела, монета, дел за чување, дел за заштита и апликација дизајнирана за него.

Во моментов во фазата на прототип, уредот доаѓа со вграден електрокардиограм (ЕКГ) сензор, што значи дека може да се отвори само биометриски. Ова значи дека корисниците треба да ја притисат нивната кожа во контактната зона на предната страна на уредот неколку секунди за да ја отклучат.

Исто како функцијата за отпечаток од прст, ЕКГ сензорот го препознава уникатното чукање на срцето на корисникот и го користи како начин на верификација. Ова активира Bluetooth врска со апликацијата Trove, обезбедувајќи пристап до податоците и средствата содржани во нив.

Оваа функција го прави производот значително различен од крипто паричниците кои се отклучуваат со пин, односно со комплексни лозинки или бројки за пинови.