Согласно одлуката на Регулаторната комисија за енергетика, цените на бензините остануваат непроменети, а дизел горивото поевтинува за еден денар. За половина денар поевтинува и екстра лесното масло за домаќинство.

Новите цени на нафтените деривати ќе важат од полноќ.

Согласно одлуката, цените на бензините остануваат непроменети, а дизел горивото поевтинува за еден денар. За половина денар поевтинува е цената на екстра лесното масло за домаќинство.

Ова се цените на горивата од полноќ:

 

Стари цени Нови цени
Од 12.12.2023 Од 19.12.2023
Дериват ден/лит ден/лит
ЕУРОСУПЕР БС  – 95 76,50 76,50
ЕУРОСУПЕР БС  – 98 78,50 78,50
ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д– E V) 74,00 73,00
ЕКСТРА ЛЕСНО 1 (ЕЛ-1) 73,00 72,50
БИОДИЗЕЛ Б6 БС 75,00 74,00
МЕТАН 70,50 ден/кг 70,50 ден/кг
АВТОПЛИН 45,00 ден/кг 45,00 ден/кг
МАЗУТ 40,572 ден/кг 40,920 ден/кг