Има околу 30% шанса Brexit да биде откажан, изјави претседателот на Европскиот совет Доналд Туск за полскиот весник Газета Виборца. Највисокиот официјален претставник на ЕУ вели дека верува оти ако Британија повторно гласа, резултатот ќе се разликува од оној на референдумот во 2016 година, бидејќи последиците од Brexit не биле соодветно дискутирани тогаш. Првично закажан за 29 март, излезот на Велика Британија беше одложен до 31 октомври во април, откако Велика Британија не беше во можност да се согласи со предложениот договор за повлекување од Европската Унија.