Вредноста на криптовалутата падна за скоро четири проценти на 56.300 долари, според веб-страницата за трговија CoinDesk. Најпопуларната најкриптовалута во светот порасна досега во 2021 година, достигнувајќи високи 60.700 УСД на 13 март.

Цената на Биткоин беше достигната до 59.000 УСД во 13.29 часот во вторникот и минатиот петок беше на дофат од 60.000 УСД. Но, оттогаш во голема мерка е во опаѓачка спирала, малку се креваше во ретки прилики пред повторно да падне нагло.