ПИОМ е стабилен, а ќе има и дополнително зголемување на пензиите оваа година. 

Според официјалнте податоци, приходите на ПИОМ за 2021 година се зголемени за 1,3 милијарди денари, финансиската состојба е стабилна а пензиите се исплаќаат непречено, дури и пред време, рече портпаролката на СДСМ, Богданка Кузеска.

Таа вели дека и покрај енергетската криза, економијата е стабилна.

Само во месец декември имало нови 1.839 пензионери на списокот на ПИОМ.