eBay Inc е во разговори со повеќе кандидати во врска со потенцијална трансакција за бизнис со квалификуваните огласи, објави во петокот компанијата.

Компанијата очекува да објави нови информации во врска со овој процес до средината на 2020 година, се вели во соопштението.

Претходно во петокот, Вол Стрит Журнал објави дека eBay разговарал со потенцијалните купувачи за трансакција со квалификуваните реклами, која може да изнесува приближно 10 милијарди американски долари.

Акционер на Старборд испрати писмо до раководството на eBay, во кое се вели дека компанијата не постигнала доволно напредок во својот план за раздвојување на рекламниот бизнис.

Во април 2019 година, компанијата објави стратешки преглед на рекламниот бизнис на таа компанија за билети на StubHub.

Подоцна се согласи да го продаде StubHub на Viagogo Ltd за 4,05 милијарди долари.

 

Забрането превземање на содржината без претходна согласност од редкацијата на БанкоМетар.мк