http://bridal-suite.co.uk/2020/07/03/c4oun1giw2a

ЕУ со поддршка на малите и средни компании, поттикнување на иновативноста и технолошкиот развој

http://martinsupholstery.co.uk/all-news/3kvellz Секторската работна група за конкурентност и иновации, за ИПА 3-програмата на ЕУ, предводена од  заменичката на претседателот на Владата за економски прашања, Мила Царовска,  денеска одржа онлајн работен состанок со претставници на меѓународните институции – донатори на средствата наменети за оваа програма.

https://apexengineers.co.uk/1p6bqkt Станува збор за нов циклус на програмата за донаторска помош од ЕУ од 2021 година, којшто се однесува на поттикнување на претриемништвото, поддршка на малите и средни претпријатија, олеснета трговија, дигитализација, како и поддршка на иновативноста и технолошки развој.

Вицепремиерката Царовска во своето воведно излагање рече дека Владата во својата Стратегија за приоритет го смета индустрискиот раст и развој, јакнењето на домашните бизниси и новите иновативни идеи, како и продолжување на директните инвестиции кои имаат значајно учество во економскиот раст и развој на државата. Владата ќе биде посветена за спроведување на потребните реформи за унапредување на бизнис-климата и обезбедување подобри услови за сите компании, особено малите и средните фирми, а поддршката од ЕУ е добродојдена за исполнување на потребните критериуми и усогласување на домашното законодавство со европското, пред сè во насока на отворање на преговорите за членство во Унијата.

http://www.uniquesmiles.co.uk/uncategorized/xvq8fvqzme