Кинеската марка Wuling има модел кој веројатно уште долго ќе биде еден од најевтините на пазарот.

Станува збор за поприфатлива верзија на нивниот популарен електричен модел Wuling Bingo, кој чини само 7.850 долари. Надолу, најскапото Bingo чини нешто помалку од 12.000, па ни тоа не е скапо.

Оваа најевтина варијанта има автономија од нешто повеќе од 200 километри, а со димензии од 3950mm x 1708mm x 1580mm, јасно е дека се работи за мало градско возило, што може да се очекува кога ќе се види цената – има екран од 10,25 инчи, како и Bluetooth и автоматско паркирање.

Најевтината верзија има мотор од 30 kW и максимална брзина од 100 km/h. Овој мал автомобил е достапен во Кина и на неколку други пазари (на пр. Филипини), но сè уште нема информации дали ќе пристигне во Европа.