Британската комапнија „Financial“ ги затвори доларските сметки на своите инвеститори и нивните суми ги конвертира во новата крипто валута наречена фоин.

 

Инвеститорите можат да ги активираат своите нови крипто сметки со вложување на уште 7.000 долари до 31 јули, се наведува во соопштението на компанијата. Согласно правилата на компанијата, сопствениците на овие сметки ќе можат до следната година да повлекуваат од сметките суми во новата крипто валута.