Фондот за иновации и технолошки развој денеска ќе ги презентира првичните резултати од јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој за надминување на последиците од КОВИД-19.

Фондот за иновации и технолошки развој денеска ќе ги презентира првичните резултати од јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој за надминување на последиците од КОВИД-19.

 Јавниот повик се спроведува со цел да се обезбеди финансиска поддршка за технолошки развој на претпријатија и приватните здравствени установи, за полесно справување со економските последици предизвикани од актуелната пандемија.