Европската централна банка (ЕЦБ) затвори една од своите веб-страници денес откако беше хакирана и заразена со вирус.

ЕЦБ соопшти дека доверливите информации не биле компромитирани, но дека е-поштенските адреси и имињата на претплатниците во интегрираниот речник на ЕЦБ за банкарско известување (БИРД) може да биле украдени, пренесува Ројтерс.

BIRD е една од страниците што ја користи централната банка за да им помогне на банките да ги исполнат стандардите за известување поставени од глобалните регулатори.

 

Забрането превземање на содржината без претходно одобрение од редакцијата на БанкоМетар.мк