Халкбанк АД Скопје го доби тендерот на Јавното претпријатие за државни патишта за набавка на банкарски услуги во времетраење од три години.

Халкбанк и ЈПДП веќе успешно соработуваа во изминативе три години, а успешната соработка ќе продолжи и во следните три години, а Халкбанк за овој период ќе инкасира вкупно 90 милиони денари или приближно 1,4 милиони евра.