Министерот за земјоделство Арјанит Хоџа по повод 100 дена од извршување на функцијата, најави 150 милиони евра финансиска поддршка за земјоделците.

Со субвенции за набавка на зелена нафта како и финансиско поттикнување на млади земјоделци со 20.000 евра неповратна помош и на жените фармери со 6.000 евра.