Гигантот за мебел Икеа почна да ги намалува цените по една година на задушена инфлација и слабa побарувачка од потрошувачите во повеќето од нејзините продавници.

Гигантот за мебел Икеа почна да ги намалува цените по една година на голема инфлација и слаб притисок од потрошувачите врз повеќето производи.

Компанијата ги намалува цените на производите, вклучително и попуст од 20% на популарната библиотека за книги Willow, додаде тој. Пред продавачот на мебел, на секои пет секунди, некаде во светот, продава полица за книги на Вила. Беше пуштен во продажба во 1979 година.

„Мислам дека 2023 година ќе биде година кога ќе ги промениме цените и ќе почнеме повторно да ги намалуваме. Ова го изјави во интервјуто на главниот извршен директор Џон Абпаксамкон Пинг од Inter IKEA Group, водечки светски франшизор, цитиран од Bloomberg.