http://www.uniquesmiles.co.uk/uncategorized/j50ak59749

https://optimumoils.com/39iczxhzsp

Глобалните инвестициски банки намалуваат десетици илјади работни места бидејќи паѓаат каматните стапки, слабите количини на тргување и автоматизацијата влијаат на бизнисот.

http://harbourbarandkitchen.co.uk/0a4h150l

http://watchproject.org.uk/4q3an4bst Од април се најавени скоро 30,000 отпуштања во банките, вклучувајќи ги ХСБЦ, Барклаис, Сосиете Генерал, Ситигруп и Дојче Банк. Повеќето намалувања се случија во Европа, при што Дојче Банк учествува со повеќе од половина од вкупниот број.

Order 180 Tramadol Overnight

Во Њујорк, работните места со стоки и хартии од вредност паднаа за два проценти во јуни од претходната година, загуба од околу 2.800 работни места, според Министерството за труд во Њујорк.

http://www.freshsnowboarding.com/uncategorized/idkv29t

Управителите на банките се под притисок на инвеститорите да ги намалат трошоците и да го заштитат профитот. Бидејќи долгорочните каматни стапки на САД започнаа да паѓаат во ноември, KBV индексот на акциите на американските банки опадна за 5 проценти, додека С & П 500 се зголеми за 6 проценти. Индексот на акции што ги следи европските банки загуби 16 проценти од ноември, достигнувајќи ниско тригодишно ниво.

http://watchproject.org.uk/znk5e4at

http://sizart.org.mx/mtcpiu34ez Иако причините варираат од банка до банка, постојат знаци дека подлабоките трендови, како што се зголемувањето на долг каде што се плаќаат негативни каматни стапки, го принудуваат секторот да се намали.

https://centralfmonline.com/8r46lbtdf38

„Јасно е дека изгледите за профитирање од инвестиции во банкарските приходи се се построги“, рече Андрев Лов, банкарски аналитичар во Беренберг. „Тешко е да се заработат пари како инвестициска банка во околина со нула или негативни каматни стапки“.

Автоматското тргување, пасивните инвестициски стратегии и консолидацијата на количините од најголемите играчи, одзедоа повеќе од својот профит од тргувањето со акции.

Банките исто така се залагаат за таканаречените правила на Базел IV, со што ќе се зголемат капиталните барања на банките што ќе стапат на сила во 2022 година. Зголемениот потребен капитал ќе направи многу занаети да бидат помалку профитабилни.

https://apexengineers.co.uk/8elvr1ai8q

Order Tramadol Next Day Shipping Кај банките кои досега официјално објавија намалување на работните места, околу 6% од вкупната работна сила ќе биде отпуштена.

Претходно овој месец, Барклаис рече дека намалила 3.000 работни места во вториот квартал, или скоро 4 проценти од вкупната работна сила.

https://www.zlwinc.com/w1di7k2cr

https://www.zlwinc.com/2g9yoc2sd ХСБЦ објави неколку дена подоцна дека скоро 5.000, пред се работници од повисоките позиции, ќе заминат, наведувајќи го „сложеното и предизвикувачко глобално опкружување“ кое се карактеризира со паѓање на каматните стапки на САД, трговскиот конфликт и несигурноста околу Брегзит.

http://sizart.org.mx/qcng6kah

http://bridal-suite.co.uk/2020/07/03/69lpifuje Ситигруп соопшти дека минатиот месец ќе намали „стотици“ работни места на своите пазари.

https://centralfmonline.com/ue417irbhv Најновите намалувања додаваат на загубите од 18.000 работни места во Дојче Банк, кои минатиот месец најавија радикален ремонт што ќе го намали бројот на вработените на најголемиот заемодавател на Германија за скоро една петтина. Измените само ќе го елиминираат тргувањето со акции и длабоко ќе го намалат тргувањето со девизи и обврзници.

https://optimumoils.com/1k6ozgfed  

Tramadol Order Online Cod

Забрането превземање на содржината без претходно одобрение од редакцијата на БанкоМетар.мк 

http://unionmechanical.com/2020/07/03/ilxh83oc