Невработеноста во еврозоната во март и натаму беше на историски најниско ниво од 6,5 отсто, исто како и во претходните четири месеци, објави Евростат. Во Европската унија, стапката на невработеност во март изнесуваше 6%, нешто помалку од 6,1% во февруари.

Евростат проценува дека во март во Европската унија биле невработени 13.258 милиони луѓе, од кои 11.087 милиони биле во еврозоната. Во споредба со февруари, невработеноста е намалена за 74.000 во Европската унија и за 94.000 во еврозоната.