Кандидатите со највисоки квалификации може да се сметаат за занемарени за работни места, пренесува Вол Стрит Журнал.

Студијата објавена на почетокот од оваа година покажа дека менаџерите имаат поголема веројатност да понудат работа на помалку импресивен кандидат, претпоставувајќи дека апликантите со долгогодишно искуство нема да бидат посветени на компанијата или за улогата. Другите менаџери може да се плашат дека „преквалификувани“ апликанти нема да се здружат со своите колеги или дури и би можеле да ги узурпираат своите позиции, се вели во списанието.

 

Забрането превземање на содржината без претходна согласност од редакцијата на БанкоМетар.мк